Friday, February 23, 2007

14:00 Denisa Kováčiková Šerfelová
Británia zrejme pošle do Afganistanu ďalších vojakov. Detaily zverejní ministerstvo obrany v pondelok. Predbežne sa zdraha pridat k 5000 jednotkam v krajine, nakolko uz boli posilnene niekolkrat.

Spojené štáty a Británia zahájili rozhovory o možnosti umiestniť protiraketový systém v Británii. Podľa denníka The Economist Tony Blair takúto možnosť Bushovi sám navrhol.

Rakúska polícia rozložila medzinárodný drogový gang. Skupina s prepojením na Srbsko a Bosnu operovala v okolí mesta Salzburg. Tvrdými drogami zásobovala aj 12-ročné deti. Polícia zadržala 21 podozrivých. V Rakúsku predali drogy v hodnote do 1 a pol milióna eur.

Izrael nemení svoj postoj k palestínskemu hnutiu Hamas a vyzýva medzinárodné spoločenstvo, aby nespolupracovalo s militantným zoskupením. V súvislosti s plánovanou cestou delegácie Hamasu do Ruska to dnes vyhlásil hovorca izraelskej vlády Miri Eisin.

V nedeľu sa vráti na Slovensko 95 vojakov z poslednej, siedmej rotácie, ktorí pôsobili v Iraku od septembra minulého roka. V krajine by malo naďalej pôsobiť šesť dôstojníkov v štábnych funkciách misie Iracká sloboda a päť vo výcvikovej misii NATO.

Občania nesúhlasia so zámermi vlády v zdravotníctve. Väčšina Slovákov je za zachovanie slobodného výberu zdravotnej poisťovne. Viac ako polovica opýtaných tiež nesúhlasí so zámerom vlády zakázať zdravotným poisťovniam dosahovanie zisku.

V Košickom kraji podľa krajskej epidemiologičky vlna chrípkovej epidémie už opadla. Pokles zaznamenali všetky okresy, najväčší pokles chorých bol v okrese Košice - okolie,. Ani jedna škola v kraji nie je pre chrípku zatvorená.

HOKEJ: 54. kolo Slovnaft extraligy:
Martin - Slovan
Liptovský Mikuláš - Poprad
Zvolen - Košice
Trenčín - Žilina
Nitra - Skalica

**************
Slnečno, miestami veľká oblačnosť najmä na strednom Slovensku.
Najvyššia teplota 6 až 10, na východe a miestami i na strednom Slovensku len okolo 2 stupňov.


Najnižšia teplota -2 až -8, na juhozápade okolo 0 stupňov.
Zajtra
Polojasno až oblačno, miestami zamračené.
Najvyššia denná teplota 4 až 9, na východe okolo 2 stupňov.