Friday, February 23, 2007

12:00 Denisa Kováčiková Šerfelová
Británia zrejme pošle do Afganistanu ďalších vojakov. Detaily zverejní ministerstvo obrany v pondelok. Predbežne sa zdraha pridat k 5000 jednotkam v krajine, nakolko uz boli posilnene niekolkrat.

Spojené štáty a Británia zahájili rozhovory o možnosti umiestniť protiraketový systém v Británii. Podľa denníka The Economist Tony Blair takúto možnosť Bushovi sám navrhol.

Desaťtisíce osôb sa dnes zhromaždili v Kábule, aby podporili navrhovanú amnestiu pre Afgancov podozrivých z vojnových zločinov. Na demonštráciu na národný štadión v Kábule prišlo asi 25 000 ľudí.

Izrael nemení svoj postoj k palestínskemu hnutiu Hamas a vyzýva medzinárodné spoločenstvo, aby nespolupracovalo s militantným zoskupením. V súvislosti s plánovanou cestou delegácie Hamasu do Ruska to dnes vyhlásil hovorca izraelskej vlády Miri Eisin.

V austrálskom Sydney druhý deň pokračujú demonštrácie proti americkej zahraničnej politike - pri príležitosti návštevy amerického viceprezidenta Dicka Cheneyho. Dnes polícia zatkla dve účastníčky, včera siedmich


Austrálsky premiér John Howard vyhlásil, že Spojené štáty sa môžu v Iraku naďalej spoliehať na pomoc jeho vlády. Zároveň odmietol skoré stiahnutie austrálskych vojakov z Iraku.

Leteckí dispečeri pokračujú v štrajku. Rokovania sa skončili bez konkrétneho výsledku, keďže podľa dispečerov nedostali prísľub splnenia svojej základnej požiadavky, teda odvolanie riaditeľa Letových prevádzkových služieb. Vyjednávania by mali pokračovať, nie je však zrejmé kedy. Od polnoci do šiestej ráno bol pre štrajk uzavretý vzdušný priestor nad Slovenskom pre všetky prelety. Prílety a odlety by mali byť bez väčších problémov.

HOKEJ: 54. kolo Slovnaft extraligy:
MHC Martin - Slovan Bratislava (17.00)
MHk 32 LI-PA Liptovský Mikuláš - HK Aquacity ŠKP Poprad (17.00)
(*) HKm Zvolen - HC Košice (17.00)
Dukla Trenčín - MsHK Žilina (17.30)
(*) HK Dynamax-oil Nitra - HK 36 Skalica (17.30)

**************
Polooblačno až oblačno. Ráno a predpoludním v nižších polohách miestami hmla alebo zamračené nízkou oblačnosťou.
Najvyššia denná teplota 5 až 10, na severe a miestami aj na východe okolo 3 st.
Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -2 st.
Slabý premenlivý, na východe severný vietor 3 až 6 m/s