Saturday, February 24, 2007

Pripravil Michal Novák

12:00 24.02.2007

Správy RTI si už môže prečítať ktokoľvek na svete. Spravodajský tím bude publikovať svoje spravodajské bloky na internete. Na adrese rtispravy.blogspot.com

V severozápadnom Anglicku sa vykoľajil osobný vlak. Zahynula jedna žena a 22 ľudí bolo hospitalizovaných. Celkovo sa zranilo 77 pasažierov. Vlak, ktorý smeroval z londýnskej stanice Euston do Glasgowa, sa vykoľajil asi o ôsmej večer v rýchlosti približne 155 kilometrov za hodinu.

Únia irackých novinárov požaduje ospravedlnenie a kompenzáciu za zásah vojakov v objekte organizácie. Podľa novinárov - Americká jednotka v objekte spustila paľbu, keď videla ozbrojené stráže. Irackí vojaci potom, zatkli stráže a zabavili počítačovú techniku. Americká armáda tvrdí, že na akcii sa americkí vojaci nezúčastnili.

Traja Palestínčania zahynuli a 15 ďalších postrelili v noci počas násilností v GAZE. Podľa nemocnice v Gaze sú štyria zo zranených v kritickom stave.

Tretí deň pokračuje štrajk slovenských letových dispečerov. Leteckí navigátori žiadajú o zlepšenie bezpečnosti letovej prevádzky a chcú odvolať riaditeľa štátneho podniku Letové prevádzkové služby.

Už v pondelok sa začnú vyraďovacie boje o Majstra Slovenska v ľadovom hokeji.
A tu sú štvrťfinálové dvojice:

HC Košice - HK 36 Skalica
HKm Zvolen - HK Dynamax-oil Nitra

Dukla Trenčín - MHC Martin
HC Slovan Bratislava - HK Aquacity Poprad

***********************

Polojasno až oblačno. Dopoludnia v nižších polohách hmlisto alebo zamračené nízkou oblačnosťou, ktorá sa ojedinele udrží po celý deň.
Najvyššia denná teplota 4 až 9, na severe a východe miestami okolo 2 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -2 st. Juhovýchodný až južný vietor 5 až 20 km/h.