Sunday, February 25, 2007

Pripravil Michal Novák

10:00 25.02.2007

Spojené štáty včera spustili letecké útoky na juhovýchod irackej metropoly Bagdad. "Americké letectvo bombarduje teroristické ciele," oznámil Kásim al-Mússaví, hovorca operácie.

V meste Nábulus na okupovanom Západnom brehu sa začala ráno operácia izraelskej armády. Podľa svedkov do mesta vtrhlo asi 20 vozidiel izraelskej armády, vojaci obkľúčili niekoľko budov, medzi nimi aj dve nemocnice.

Vrak indonézskeho trajektu Levina 1 sa dnes nečakane potopil. Na palube lode, ktorú vo štvrtok zasiahol ničivý požiar, boli ešte členovia vyšetrovacích tímov a niekoľko reportérov. Niekoľkí z nich sú nezvestní.

Dnes večer sa budú rozdávať filmové oskary. Favoritom je muzikál Dreamgirls s ôsmimi nomináciami a dráma Babel so siedmimi. Po šesť nominácií majú britská Kráľovná a Faunov labyrint, po päť thrillery Skrytá identita a Krvavý diamant.

Základný inštinkt 2 vyhlásili za Najhorší film roka. Snímka získala celkovo štyri anti-ceny v kategóriách: Najhorší film, Najhorší scenár, Najhoršie pokračovanie a Najhoršia herečka (Sharon Stone).

**********************
Oblačno až zamračené. Ojedinele slabé zrážky.
Najvyššia denná teplota 2 až 6, na juhozápade okolo 8 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -1 st. Juhovýchodný až južný vietor 10 až 30 km/h, na juhozápade v nárazoch prechodne okolo 45 km/h.