Friday, February 23, 2007

15:00 Denisa Kováčiková Šerfelová
Správy rádia RTI si od dnešného dňa bude môcť prečítať ktokoľvek na svete. Každú hodinu bude spravodajský tím publikovať svoje spravodajské bloky na internete. 24-hodinový prístup k správam získate na stránke
rtispravy.blogspot.com

Británia vyšle dodatočných tisíc vojakov na posilnenie svojho kontingentu v Afganistane. Očakáva sa, že minister obrany v poslancov oboznámi s podrobnosťami nasadenia ďalších jednotiek. Tento krok by nasledoval v čase kratšom ako týždeň po tom, ako Tony Blair oznámil, že Británia z Iraku v nadchádzajúcich mesiacoch stiahne približne 1600 vojakov.

Spojené štáty a Británia zahájili rozhovory o možnosti umiestniť protiraketový systém v Británii. Podľa denníka The Economist Tony Blair takúto možnosť Bushovi sám navrhol.

Rakúska polícia rozložila medzinárodný drogový gang. Skupina s prepojením na Srbsko a Bosnu operovala v okolí mesta Salzburg. Tvrdými drogami zásobovala aj 12-ročné deti. Polícia zadržala 21 podozrivých. V Rakúsku predali drogy v hodnote do 1 a pol milióna eur.

V nedeľu sa vráti na Slovensko 95 vojakov z poslednej, siedmej rotácie, ktorí pôsobili v Iraku od septembra minulého roka. V krajine by malo naďalej pôsobiť šesť dôstojníkov v štábnych funkciách misie Iracká sloboda a päť vo výcvikovej misii NATO.
Všetky vyšetrenia vzoriek vody zo Slovenského raja, kde anonym avizoval vyliatie ortuti, boli negatívne. Zložky civilnej ochrany ukončili prieskum a monitoring potoka Veľká Biela voda a jeho prítokov. Krízový štáb rozhodol o ponechaní špeciálneho režimu prevádzky na úpravni vody pri Veľkej Bielej vode ešte ďalšie tri dni.

Polícii sa zatiaľ nepodarilo vypátrať pisateľa anonymu, ktorý sa vyhrážal sa vyliatím ďalšej ortute do miestnych vodných zdrojov. Podľa pisateľa to mala byť reakcia na pokračovanie výstavby nájomných bytov pre Rómov medzi obcami Hrabušice a Spišský Štvrtok.

HOKEJ: 54. kolo Slovnaft extraligy:
Martin - Slovan
Liptovský Mikuláš - Poprad
Zvolen - Košice
Trenčín - Žilina
Nitra - Skalica

**************
Slnečno, miestami veľká oblačnosť najmä na strednom Slovensku.
Najvyššia teplota 6 až 10, na východe a miestami i na strednom Slovensku len okolo 2 stupňov.


Najnižšia teplota -2 až -8, na juhozápade okolo 0 stupňov.
Zajtra
Polojasno až oblačno, miestami zamračené.
Najvyššia denná teplota 4 až 9, na východe okolo 2 stupňov.