Sunday, February 25, 2007

Pripravila Denisa Kováčiková Šerfelová

07:00


Britský minister obrany Des Browne dnes v parlamente oznámi podrobnosti o rozhodnutí poslať ďalších vojakov do južného Afganistanu.



Pakistanská polícia zadržala včera na východe krajiny vyše 40 údajných islamských extrémistov a obvinila ich z účasti na príprave neúspešného samovražedného atentátu. V rukách vyšetrovateľov sa nachádza celkovo 40 študentov a 6 učiteľov islamskej školy.



Jordánska kráľovná Rania včera vyhlásila, že moslimovia musia uznať, že veľa teroristických činov v posledných rokoch bolo spáchaných v mene islamu. To je spôsob, akým dosiahnuť, aby ich Západ bral vážne.



Najmenej 40 ľudských životov si vyžiadal útok samovražedného atentátnika na budovu univerzity v Bagdade. Väčšina obetí sú študenti.



Slovenskí ženisti včera ukončili pôsobenie v misii Iracká sloboda. Z Kuvajtu, kde strávili posledné štyri týždne, sa popoludní vrátilo domov 95 vojakov, medzi nimi aj jediná žena, ktorá sa na misii zúčastnila.



Od dnešného dňa do, do nedele, 11. marca, bude vylúčená osobná železničná doprava v úseku Poprad Tatry - Studený Potok. Všetky vlaky v tomto úseku nahradí autobusová doprava.



euro 34,36 amer dolár 26,16 brit libra 51,39



Tenistka Stanislava Hrozenská sa na turnaji ITF v americkom meste Clearwater prebojovala z kvalifikácie až do finále. v semifinále dvojhry zdolala američanku
Raquel Kopsovú-Jonesovú 6:0, 6:3.



Akadémia filmových umení a vied včera udeľovala Oscarov. Kategória Najlepší ženský herecký výkon sa obišla bez prekvapení. Oscara si totiž odniesla favoritka Helen Mirren za stvárnenie britskej kráľovnej Alžbety II. v snímke Kráľovná.



Cenu za Najlepší mužský herecký výkon získal Forest Whitaker za stvárnenie ugandského diktátora Idiho Amina v snímke Posledný škótsky kráľ. Cenu za réžiu získal Martin Scorsese za film Na druhej strane, ktorý sa stal aj Najlepším filmom roka.



***************************************

Veľká oblačnosť až zamračené. Na viacerých miestach občasné sneženie, na západe a neskôr aj na juhu stredného a východného Slovenska občasný dážď alebo dážď so snehom. Popoludní na západe čiastočné pretrhávanie oblačnosti.
Najvyššia denná teplota 2 až 6 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -3 st. Juhovýchodný až južný vietor 2 až 5 m/s, neskôr zoslabne.