Sunday, February 25, 2007

Pripravil Michal Novák

12:00 25.02.2007 Michal

Irán dnes vypustil do vesmíru svoju prvú raketu. Informovala o tom iránska štátna televízia. Na rakete sa nachádzajú výskumné zariadenia ministerstiev vedy a obrany.

Výbuch minibusu neďaleko iránskej ambasády v Bagdade dnes usmrtil dvoch civilistov a ďalších osem osôb zranil. Medzi zranenými nie je ani jeden pracovník iránskej ambasády.

Vrak indonézskeho trajektu Levina 1 sa dnes nečakane potopil. Na palube lode, ktorú vo štvrtok zasiahol ničivý požiar, boli ešte členovia vyšetrovacích tímov a niekoľko reportérov. Niekoľkí z nich sú nezvestní.

Dnes večer sa budú rozdávať filmové oskary. Favoritom je muzikál Dreamgirls s ôsmimi nomináciami a dráma Babel so siedmimi. Po šesť nominácií majú britská Kráľovná a Faunov labyrint, po päť thrillery Skrytá identita a Krvavý diamant.

Základný inštinkt 2 vyhlásili za Najhorší film roka. Snímka získala celkovo štyri anti-ceny v kategóriách: Najhorší film, Najhorší scenár, Najhoršie pokračovanie a Najhoršia herečka (Sharon Stone).

Vzdušný priestor nad Slovenskom zostáva uzavretý. Letoví dispečeri pokračujú v štrajku. Tento stav by mal pokračovať aj v pondelok. Štátny podnik Letové prevádzkové služby prichádza na poplatkoch za presmerované prelety o 2 milióny korún denne.

Už zajtra sa začnú vyraďovacie boje o Majstra Slovenska v ľadovom hokeji.
A tu sú štvrťfinálové dvojice:

HC Košice - HK 36 Skalica
HKm Zvolen - HK Dynamax-oil Nitra

Dukla Trenčín - MHC Martin
HC Slovan Bratislava - HK Aquacity Poprad
*******************************
Oblačno až zamračené. Ojedinele slabé zrážky.
Najvyššia denná teplota 2 až 6, na juhozápade okolo 8 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -1 st. Juhovýchodný až južný vietor 10 až 30 km/h, na juhozápade v nárazoch prechodne okolo 45 km/h.

Najbližší blok zverejníme v pondelok, 26.02.2007 o 7:00