Saturday, February 24, 2007

Pripravil Michal Novák

9:00 25.02.2007 Michal

Lietadlo Air Force 2, na palube ktorého dnes odletel z Austrálie americký viceprezident Dick Cheney, má problémy. Podľa austrálskej televízie Sky News bude musieť Air Force 2 zrejme pristáť v Singapure.

V meste Nábulus na okupovanom Západnom brehu sa začala ráno operácia izraelskej armády. Podľa svedkov do mesta vtrhlo asi 20 vozidiel izraelskej armády, vojaci obkľúčili niekoľko budov, medzi nimi aj dve nemocnice.

Neďaleko iránskej ambasády v Bagdade explodovala dnes ráno bomba uložená v aute. Výbuch si vyžiadal jeden ľudský život a štyria ľudia boli zranení.

Izrael sa v posledných dňoch zabáva na fotografiách ministra obrany Amira Pereca. Minister sa na nich pozerá na Golanské výšiny ďalekohľadom s nasadenými ochrannými krytmi. Fotograf, Efi Šarír tvrdí, že minister si zatvorený ďalekohľad priložil k očiam trikrát a medzitým vždy uznanlivo štátnicky pokyvoval hlavou.

V play off hokejovej extraligy, ktoré sa začne už zajtra, budú pískať výlučne slovenskí rozhodcovia. Zápasy vyraďovacej časti povedie štvorica rozhodcov, z ktorých dvaja budú čiaroví a dvaja hlavní.

**********************
Oblačno až zamračené. Ojedinele slabé zrážky.
Najvyššia denná teplota 2 až 6, na juhozápade okolo 8 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -1 st. Juhovýchodný až južný vietor 10 až 30 km/h, na juhozápade v nárazoch prechodne okolo 45 km/h.