Sunday, February 25, 2007

Pripravil Michal Novák

11:00 25.02.2007
Irán dnes vypustil do vesmíru svoju prvú raketu. Informovala o tom iránska štátna televízia. Na rakete sa nachádzajú výskumné zariadenie ministerstiev vedy a obrany.

Spojené štáty včera spustili letecké útoky na juhovýchod irackej metropoly Bagdad. "Americké letectvo bombarduje teroristické ciele," oznámil Kásim al-Mússaví, hovorca operácie.

Vrak indonézskeho trajektu Levina 1 sa dnes nečakane potopil. Na palube lode, ktorú vo štvrtok zasiahol ničivý požiar, boli ešte členovia vyšetrovacích tímov a niekoľko reportérov. Niekoľkí z nich sú nezvestní.

Dnes večer sa budú rozdávať filmové oskary. Favoritom je muzikál Dreamgirls s ôsmimi nomináciami a dráma Babel so siedmimi. Po šesť nominácií majú britská Kráľovná a Faunov labyrint, po päť thrillery Skrytá identita a Krvavý diamant.

Základný inštinkt 2 vyhlásili za Najhorší film roka. Snímka získala celkovo štyri anti-ceny v kategóriách: Najhorší film, Najhorší scenár, Najhoršie pokračovanie a Najhoršia herečka (Sharon Stone).

UPOZORNENIE PRE VODIČOV:
Na horských priechodoch Donovaly a Šturec hrozí padanie kameňov na vozovku!

Už zajtra sa začnú vyraďovacie boje o Majstra Slovenska v ľadovom hokeji.
A tu sú štvrťfinálové dvojice:

HC Košice - HK 36 Skalica
HKm Zvolen - HK Dynamax-oil Nitra

Dukla Trenčín - MHC Martin
HC Slovan Bratislava - HK Aquacity Poprad

*******************************

Oblačno až zamračené. Ojedinele slabé zrážky.
Najvyššia denná teplota 2 až 6, na juhozápade okolo 8 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -1 st. Juhovýchodný až južný vietor 10 až 30 km/h, na juhozápade v nárazoch prechodne okolo 45 km/h.