Wednesday, February 28, 2007

Pripravila Denisa Kováčiková Šerfelová

01.03.2007 07:00

Medzinárodná konferencia o bezpečnostnej situácii v Iraku bude 10. marca v Bagdade. Oznámila to včera iracká vláda. Na konferencii sa zúčastnia susedné krajiny Iraku a zástupcovia piatich stálych členov Bezpečnostnej rady OSN. Svoju účasť dnes potvrdili i Sýria a Irán.


Chorvátsko zvažuje, že stiahne žalobu proti Srbsku na Medzinárodnom súdnom dvore a bude sa snažiť o mimosúdne vyrovnanie. Chorvátsko, podobne ako Bosna a Hercegovina, podalo žalobu na Srbsko za spáchanie genocídy počas vojny v rokoch 1991 až 1995. Belehrad vtedy údajne podporoval chorvátskych Srbov v boji proti chorvátskej nezávislosti.


Rakúsky výrobca lanových prepravných technológií vybuduje v priemyselnom parku Kechnec pri Košiciach nový závod a predajné centrum. To bude zamerané na poskytovanie služieb zákazníkom z krajín strednej a východnej Európy. Do výstavby nového závodu chce spoločnosť investovať vyše 6 mil. eur, teda približne 217 mil. Sk.


Automobilka Kia Motors Slovakia pri Žiline zamestná v marci druhú pracovnú zmenu aj napriek tomu, že zatiaľ do nej nemá dostatok pracovníkov. Podľa hovorcu spoločnosti potrebuje automobilka ešte približne 150 zamestnancov, najmä operátorov pre montáž a zvarovňu a supervízorov.


euro 34,45 amer dolár 26,08 brit libra 51,19


Včera sa začala vyraďovacia časť extraligy pre ďalšie tímy.
Slovan doma prehral s Popradom 1:4 , stav série 0:1.
Trenčín – Martin 3:2, stav série 1:0


Slovenská tenistka Daniela Hantuchová postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Tour Qatar Total Open. Šiesta nasadená si vo včerajšom zápase 2. kola poradila s Grékyňou Eleni Daniilidouovou 6:7, 6:3, 6:3. Dvadsaťtriročná popradská rodáčka sa medzi poslednými ôsmimi stretne s trojkou žrebu Švajčiarkou Martinou Hingisovou. Hantuchová, aktuálne 19. vo svetovom renkingu, má so šestkou rebríčka WTA Tour bilanciu 1:2.


Hracia komisia Slovenskej basketbalovej asociácie oznamuje, že prvé stretnutie štvrťfinále Slovenského pohára žien Cassovia Košice - Inpek UKF Nitra, ktoré mali odohrať včera, bude v sobotu 3. marca v Nitre


*********************************


Spočiatku polooblačno až oblačno. Na mnohých miestach občasný dážď, v stredných a vysokých horských polohách sneženie.
Najvyššia denná teplota 7 až 11, na severe okolo 5 stupňov.
Teplota na horách vo výške 1 500 m okolo +2 stupňov.
Juhozápadný vietor 3 až 7 m/s.